HALKLA İLİŞKİLER EĞİTİMİNDE TEORİ-PRATİK DENGESİ BAKIMINDAN TÜRKİYE İÇİN BİR MODEL ÖNERİSİ - Ömer Bakan (Selçuk İletişim)
Halkla ilişkiler alanında üzerinde önemle durulması gereken konulardan bir tanesi eğitimdir. Türkiye'de halkla ilişkiler eğitimi programları İletişim Fakülteleri bünyesinde yer almaktadır. Üniversite düzeyinde verilen  eğitimin amacı öğrencilere akademik ve mesleki açıdan başarılı olmalarını sağlayacak bilgi ve becerilerin kazandırılmasıdır. Çalışmada bu amaca yönelik bir eğitim modeli önerilmektedir. Önerilen  model,  kuram-pratik dengesi bakımından iki farklı yaklaşım sunan Avrupa ve ABD'deki halkla ilişkiler eğitimi karşılaştırılarak oluşturulmuştur. Ayrıca çalışmada önerilen model doğrultusunda halkla ilişkiler müfredatı içinde hangi derslere yer verilmesi gerektiği konusu ele alınmaktadır.