Dinlerde Barışın Teolojik Temelleri (Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam) - Sahin Kizilabdullah (Dini Araştırmalar)

(untitled)
Bu makalede temelanlamda, dinlerin barışa olan katkısı ele alınmıştır. Bu konu, ortaya çıktıklarıbölge, karşılıklı etkileşim, ortak gelenek ve kutsal kitap referansları gibi müşterekyönleri hasebiyle Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam’ın kutsal metinleri merkezealınmak suretiyle açıklanmıştır. Giriş kısmında, her üç dinin barışa yönelikgenel yaklaşımı öz bir şekilde ifade edildikten sonra, dinlerin barışa yönelik katkılarıüç alt başlıkta sınıflandırılmıştır. Bunlar, dinlerin birey, aile ve toplumbarışına olmak üzere üç alandaki katkısıile sınırlandırılmış ve karşılaştırmalı bir şekilde sunulmuştur.