Prostorna percepcija u inženjerskom obrazovanju - Lidija Pletenac; Maura Jurić (Zbornik Radova)
Sposobnost prostorne percepcije, neophodnu u STEM1 području, pratimo kod naših studenata i prilagođavamo oblike rada potrebama studenta. Digitalizirali smo testove MRT i MCT te uveli multimedijalne nastavne materijale u e-kolegije. Slaba prostorna percepcija glavni je uzrok poteškoća pri rješavanju zadataka u prostoru na svim tehničkim kolegijima, posebno na geometrijskim. Prostorna percepcija razvija se vježbom. Rad analizira ovaj problem, daje prikaz rezultata ispitivanja (MRT i MCT) i primjene digitalnih nastavnih materijala. Analiza rezultata pokazuje poboljšanje kroz semestar.