Halina Mackiewicz (1925–2024) – in memoriam - Hanna Kowalewska-Marszałek; Dorota Cyngot; Halina Królik; Jadwiga Mościbrodzka (Archeologia Polski)
Przypomnienie sylwetki i dokonań Haliny Mackiewicz, zasłużonej badaczki paleolitu i mezolitu w Polsce środkowo-wschodniej, dawnego pracownika Instytutu Archeologii i Etnologii PAN.