TURK DEVLET GELENEĞİNDE HALKLA İLİŞKİLER - Nurullah Terkan (Selçuk İletişim)
İnsanlık tarihi kadar eski kabul edilmesine karşılık Halkla İlişkiler'in sistemleştirilmesi 1900'lü yılların sonuna rastlar. Halkla ilişkiler olarak kabul edilebilecek bazı çabaları tarihin ilk yıllarına kadar götürmek mümkündür. Çalışmada tarih sahnesine çıkışıyla birlikte birçok devlet kuran Türklerin bu alandaki uygulamalarının örnekleri tespit edilmeye çalışılmıştır.