İŞLETMELERİN REKABET AVANTAJI SAĞLAMASINDA BİLGİ YÖNETİMİNİN ROLÜ - Ercan Çiçek (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Dünyanın giderek daha da küresel bir yapıya kavuşması, hızlı teknolojik gelişmeler, müşteri beklentilerinin hızla gelişmesi ve değişmesi işletmeleri, çok etkin biçimde yeniden yapılanmaya zorunlu kılmıştır. Bu bağlamda, bilgi, bilgi yönetimi, bilgi teknolojileri kavramları işletmeler tarafından daha yoğun olarak ele alınmaya başlanmış ve pek çok işletme bu kavramların yönetiminde başarılı olmak için yeniden yapılanma sürecine girmiştir. Bilgi yönetimi, işletmelerin önüne rekabetçi üstünlük elde etme konusunda önemli veriler sunmaktadır. Bu çalışma, bilgi yönetiminin işletmelere rekabetçi üstünlük elde etme konusundaki önemini incelemeyi amaçlamaktadır.