Аналіз напрямків розвитку технологій, що базуються на застосуванні штучного інтелекту, в логістиці Збройних Сил України - В.В. Воїнов (Наука і техніка Повітряних Сил Збройних Сил України)
У даній статті здійснений аналіз можливих напрямків розвитку автоматизованих систем управління (АСУ) логістикою Збройних Сил України. На прикладі розробок та досліджень, що ведуться за замовленням відповідних командувань Збройних Сил США, розглянуті найбільш очевидні варіанти застосування у АСУ систем та алгоритмів штучного інтелекту (ШІ). Розглянуті можливості, що надаються із застосуванням елементів ШІ у технічному обслуговуванні, на прикладі системи ALIS, для діагностування літаків сімейства F-35 та системи WATSON, для діагностування бойових машин Stryker. Щодо можливостей регулювання та контролю військових закупівель, розглянуті можливості системи DLA. Також розглянуті можливості удосконалення системи медичного забезпечення військовослужбовців як у пунктах дислокації, так і у польових умовах. Висвітлене питання автоматизації постачання предметів забезпечення до лінії зіткнення з противником за допомогою безпілотних систем. Перелічені напрями логістики на прикладі Збройних Сил США дають розуміння напрямів подальших досліджень щодо застосування алгоритмів ШІ у вдосконаленні АСУ логістики Збройних Сил України.