ГЕЙМІФІКОВАНЕ АКТИВНЕ НАВЧАННЯ ТА 3D-ТЕХНОЛОГІЇ ДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ АКАДЕМІЧНИХ ДОСЯГНЕНЬ СТУДЕНТІВ - Олександра Сергіївна Булгакова; В’ячеслав Валерійович Зосімов (Інформаційні технології і засоби навчання)
Гейміфіковане активне навчання покращує залученість студентів до навчання, їх академічну успішність і допомагає їм налагодити більше соціальних зв’язків, ніж стандартні налаштування курсу. Нашою метою було оцінити ефективність гейміфікації в межах одного курсу. Гейміфіковане середовище було розроблено з використанням 3D-технологій, щоб покращити розуміння та інтерес студентів до навчального матеріалу. Ми перевірили ставлення студентів до гейміфікації, включно з їх уявленням про її корисність. Дослідження проводилось з використанням експериментальної групи (група із впровадженням гейміфікації – вибір двох форм гейміфікації, як-от 2D та 3D-технології, що відіграють важливу роль у досягненні кращих результатів) та контрольної групи (група без гейміфікованої діяльності). Результати показали, що використання гейміфікованих навчальних курсів може підвищити академічну успішність студентів і набути компетентності, а також забезпечити більш різноманітні методи навчання та мотивацію. Проведений якісний аналіз сприйняття учнями ігрового навчання. Отримані відгуки під час експерименту підкреслюють позитивний вплив гейміфікації на мотивацію студентів та загальне задоволення курсом. Впровадження технології 3D-моделювання забезпечує більш захоплюючий та інтерактивний підхід до навчання, що веде до кращого розуміння предмету та, зрештою, покращує якість освіти.