Аналіз електронної комерції як драйвера глобалізації: можливості для бізнесу та ризики - Валерія Воробйова; Олександр Крупський (Challenges and Issues of Modern Science)
Мета. У цій роботі проаналізовано роль електронної комерції як рушійної сили глобалізації, зосереджено увагу на її можливостях та ризиках. Вивчаючи еволюцію електронної комерції та її вплив на світову торгівлю, дослідження досліджує, як бізнес може використовувати електронну комерцію для виходу на міжнародні ринки, керуючи при цьому ризиками. Дизайн / Метод / Підхід. Це якісне дослідження розглядає наукову літературу, звіти та тематичні дослідження про електронну комерцію та глобалізацію. Воно аналізує такі платформи, як Am-azon та Alibaba, а також технологічні досягнення, такі як цифрові платежі та мобільна комерція. У дослідженні висвітлюються МСП, які вийшли на глобальні ринки завдяки електронній комерції. Результати. Електронна комерція знижує бар'єри для виходу на ринок, дозволяючи підприємствам конкурувати на глобальному рівні завдяки вдосконаленню логістики, платіжних рішень та інструментів залучення клієнтів. Теоретичне значення. Це повторне дослідження робить внесок у теоретичне розуміння глобалізації, показуючи, як цифрові платформи сприяють транскордонній торгівлі. Воно також доповнює літературу про електронну комерцію, висвітлюючи її роль як фасилітатора економічної інтеграції. Практичне значення. Для компаній, які прагнуть вийти на міжнародний ринок, ця стаття пропонує практичні поради щодо використання електронної комерції для зростання. Вона підкреслює важливість вжиття надійних заходів кібербезпеки, розуміння місцевого законодавства та проведення маркетингових досліджень для адаптації продуктів і послуг до різних культурних контекстів. Оригінальність / Цінність. Оригінальність цієї роботи полягає в комплексному дослідженні можливостей і ризиків, пов'язаних з електронною комерцією в умовах глобалізації. Зосереджуючись на реальних прикладах і надаючи практичні рекомендації щодо зменшення ризиків, вона є цінною як для науковців, так і для практиків у сфері міжнародного бізнесу та цифрової комерції. Обмеження дослідження / Майбутні дослідження. Дослідження обмежене тим, що воно зосереджене на якісних даних і конкретних тематичних дослідженнях. Майбутні дослідження можуть включати кількісний аналіз фінансових показників підприємств, які успішно глобалізувалися за допомогою електронної комерції. Тип статті. Оглядова стаття.