Генезис запобіжного заходу у вигляді застави в зарубіжних країнах - O. S. Petrov (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано правове регулювання застосування запобіжного заходу у вигляді застави відповідно до кримінального процесуального законодавства США, Франції, Австрії та Німеччини. Висвітлено позитивні та негативні особливості нормативної регламентації процесуального порядку застосування застави в національному законодавстві, запропоновано їх удосконалення шляхом внесення змін до КПК України.