مواد رنگزای آلی برای استفاده در سلول خورشیدی - م‍ژگان حسین نژاد; سیامک مرادیان (مطالعات در دنیای رنگ)
امروزه سلول خورشیدی حساس شده به مواد رنگزا بر اساس مواد رنگزای آلی به دلیل قیمت پایین تولید و راندمان نسبتاً بالای تبدیل نور به جریان الکتریسیته بسیار مورد توجه قرارگرفته است. تعدادی از طبقات مواد رنگزای آلی به دلیل ساختارهای شیمیایی خاص و ویژگی‌های فوتوولتایی برای استفاده در سلول خورشیدی پیشنهاد شده‌اند. برای بدست آوردن شرایط بهینه برای تولید سلول خورشیدی حساس شده به مواد رنگزا، لازم است یک ساختار آلی مناسب طراحی شود تا علاوه بر تولید قابل قبول الکتریسیته و ثبات نوری بالا دارای جذب مناسب بدون ایجاد تجمع روی لایه‌های اکسید تیتان نیز باشد. در اینجا هدف ارائه ساختارهای مواد رنگزای آلی مطلوب در تهیه سلول خورشیدی حساس شده به مواد رنگزا می‌باشد.