Istiqlol Davri O'zbek She'riyatida Folklor Sintezi - Zilola Eshanova (Comparative Turkish Dialects and Literatures)
Maqolada istiqlol davri o’zbek she’riyatida folklor sinteziga murojaat qilish tamoyilining kuchayishi, mazkur davrda ijod qilgan shoirlar folklorga xos an’analar, janrlar, obrazlar, mifologik qarashlar sintezi orqali davr muammolarini yoritishga erisha olganligi asoslangan. Shuningdek, maqolada epos va she’riyat sintezi, baxshi obrazi sintezi g’oyaviy konsepsiya ifodasida vosita bo’lganligi Usmon Azim va Yo’ldosh Eshbek she’rlari tahlili orqali dalillangan, mifologik qarashlar sintezining namoyon bo’lishi Ismoil To’lak, Mahmud Toir va Yo’ldosh Eshbek kabi shoirlar she’rlari tahlili orqali yoritilgan.