İLK 500’DE FAALİYET GÖSTEREN KONYA’DAKİ İŞLETMELERİN STRATEJİK YÖNETİME BAKIŞ AÇILARI, SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ - Mehmet Levent Yılmaz (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu çalışmanın temel amacı strateji ve stratejik yönetim ile ilgili kavramları açıklamak ve bu konuya ilişkin ampirik bir çalışma hakkında bilgi vermektir. Çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölüm kavramsal çerçevede; strateji kavramı ve strateji ile ilişkili kavramlar açıklanmış, stratejinin tarihsel gelişimine değinilerek, strateji ile vizyon-misyon ilişkisi ortaya konulmuştur. İkinci bölümde; stratejik yönetim kavramı ve önemi ile stratejik yönetimde kullanılan araç ve teknikler irdelenmiştir. Son bölümünde ise; Konya’da faaliyet gösteren Türkiye’de ilk 500’e girmiş işletmelerin stratejik yönetime bakış açılarını ve sorunlarını ortaya koymak amacıyla ampirik bir çalışma yapılmıştır.