نگاه انتقادی به کتاب انواع شعر عربی و سیر تطور آن - جمال طالبی قره‌قشلاقی; عسکر بابازاده اقدم (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
ارزیابی ‌و نقد کتاب‌های درسی برای تحول در حوزة آموزش امری اجتناب‌ناپذیر است تا صاحبان آثار علمی را در بهبود و برطرف‌کردن معایب و کاستی‌های آثارشان یاری کند. بر این اساس، جستار حاضر کتاب انواع شعر عربی و سیر تطور آن، تألیف خلیل پروینی و سید‌فضل‌الله قادری، را از دو جنبة شکلی و محتوایی نقد و بررسی کرده است تا نقاط ضعف و قوت آن را تبیین کند. از مهم‌ترین مزایای اثر مذکور می‌توان به نوبودن طرح و شیوة عمل و ارائة موضوعات پژوهشی اشاره کرد. مهم‌ترین معایب شکلی آن نیز عبارت‌اند از اغلاط پر‌شمار نگارشی، رعایت‌نکردن شیوه‌نامة فرهنگستان ادب فارسی، و قلم و صفحه‌آرایی نامطلوب کتاب که لازم است بازبینی و اصلاح شود. ازلحاظ محتوایی نیز اشکالات عدیده‌ای ازجمله فقدان انسجام در برخی مباحث ازمنظر روش تحقیق، تسلسل منطقی نداشتنِ مطالب، بررسی‌نکردن سیر تطور موضوعات در برخی ادوار تاریخی ازجمله دورة اندلس، ضعف در ارجاع‌دهی، و مراجعه‌نکردن به منابع دست‌اول و استفاده از برخی منابع دست‌‌دوم در آن به‌چشم می‌خورد.