DİN GÖREVLİLERİNİN HADİS BİLGİLERİ ÜZERİNE - Yrd. Doç. Dr. Mehmet Bilen (İslami İlimler Dergisi)
Bu makalede din görevlilerinin İslam’ın ikinci ana kaynağı olan Hadis ile ilgili bilgilerinin mahiyetini incelemeye çalıştık. Bunun için 1996 yılında master tezi için bir anket hazırlandı ve 213 din görevlisi üzerinde uygulandı. Aynı anket 2006’da uygulandı. Bu makalede 2006 yılında bulduğumuz sonuçlar 1996’da bulduklarımızla mukayeseli olarak ele alınmaktadır