MÜŞTERİ SADAKAT PROGRAMLARI ve MUHASEBE UYGULAMALARI - Doç. Dr. Raif Parlakkaya (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Dergisi)
Müşteri sadakat programları son yıllarda oldukça yaygınlaşmıştır. Birçok işletme müşterilerinin bağlılıklarını sağlamak ve satış hacimlerini artırmak için müşteri sadakat programları uygulamaktadır. Türkiye Muhasebe Standartları Kurulu (TMSK) “Türkiye Finansal Raporlama Standartlan (TFRS) Yorum - 13 Müşteri Sadakat Programları”nı yayınlamıştır. Bu yorum müşterilerine sadakatlerini ödüllendirmek için puan veya seyahat mili gibi mal veya hizmet sağlayan işletmeler tarafından yapılacak muhasebe uygulamasını göstermektedir. Bu çalışma, TFRS Yorum 13’e göre, müşteri sadakat programlarının muhasebe uygulamasını açıklamaktadır.