Ефективність елімінаційної дієти в поліпшенні показників якості життя жінок фертильного віку із симптомним аденоміозом - M.S. Lonshakova; L.V. Suslikova; A.V. Serbenyuk (Український журнал Здоров'я жінки)
Поширеність і збільшення кількості випадків симптомного аденоміозу значною мірою корелює з темпами зростання рівня метаболічної патології населення, зокрема порушень вуглеводного обміну.