БАНКІВСЬКЕ РЕГУЛЮВАННЯ В СИСТЕМІ ДЕРЖАВНОГО УПРАВЛІННЯ БАНКІВСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ - O. V. Tsarikova (Bulletin of Kharkiv National University of Internal Affairs)
Проаналізовано зміни, що відбувались останнім часом у законодавстві України у сфері банківського регулювання, зокрема зміни щодо встановлення економічних нормативів і контролю за їх дотриманням банками. Встановлено доцільність виключення з чинних нормативно-правових актів нормативів валютних позицій, нормативів співвідношення регулятивного капіталу до зобов’язань і сукупних активів, нормативу максимального сукупного розміру кредитів, гарантій і поручительств, наданих інсайдерам. Запропоновано закріпити в чинному законодавстві норматив максимального розміру кредитного ризику на одну пов’язану з банком особу та нормативи ефективності використання активів.