بررسی برخی صفات زراعی ژنوتیپ¬های مختلف کرچک در منطقه آذربایجان غربی (تولید گیاهان زراعی)
این آزمایش به منظور بررسی برخی صفات زراعی ژنوتیپ های مختلف (12 ژنوتیپ) کرچک در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 3 تکرار در سال زراعی 87-1386 در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، واقع در 45 کیلومتری شهرستان ارومیه انجام شد. نتایج  نشان داد که اثر ژنوتیپ بر کلیه صفات مورد مطالعه معنیدار است. بیشترین تعداد خوشه را رقم 1-11-80 که مربوط به ناحیه شهرضا می‌باشد، به خود اختصاص داد و کمترین تعداد خوشه در رقم 1-16-80 مربوط به ناحیه فسا، به‌دست آمد. همچنین رقم 4-80  بالاترین ارتفاع خوشه اصلی از سطح زمین (6/105 سانتی‌متر) را به خود اختصاص داد و رقم 31-80 پایینترین ارتفاع خوشه اصلی (3/27 سانتیمتر) را دارا بود. بیشترین درصد گل‌های ماده  با 91 درصد مربوط به رقم 1-16-80  بود. بیشترین عملکرد دانه و روغن کرچک در رقم شماره 7- 80 مشاهده گردید. بنابراین با توجه به نتایج بهدست آمده، اگر هدف از کاشت این گیاه حصول بالاترین عملکرد اقتصادی باشد، در آن صورت می توان رقم 7-80  را جهت کشت در منطقه توصیه نمود.