TOPLAM KALİTE YÖNETİMİ YAKLAŞIMI - Vicdan Altınok (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bu gün dilimizde “kalite” sözcüğü oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Kalite, değişim, gelişim, reform ve yeniden yapılanma kavramlar il yakından ilgilidir. Bu çalışmada çağdaş anlayışa göre düzey ve alan ayrımı yapmadan tüm çalışanların yaşamındaki sürekli gelişmi ve buna bağlı olarak iyi şartlarda yaşama ve çalışmanın gerekliliği olan toplam kalite yönetimi anlayışının içeriği üzerinde durulacaktır. Bir insanın gelişiminde yardımcı olacak eğitici ve öğretmeninde nitelikli olması üzerinde önemle durulmaktadır. İlerde çalışma hayatına atılacak olanların eğitiminde ve onlarla birlikte eğitim kurumlarının geliştirilmesinde, liderlik ve değişimin sağlanması için, ortam, süreç, iletişim sistemlerinin ve programın etkileşimi önemli bir rol oynamaktadır.