ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN SOSYAL MEDYA REKLAMLARINA İLİŞKİN ALGILARININ SATIN ALMA NİYETİ ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: GAZİANTEP ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ - Hasan Aksoy; Ayşe Gür (Cumhuriyet Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi)
İletişim teknolojileriningelişmesi ve internet kullanımının artmasıyla birlikte sosyal medya kavramıgünlük yaşantımızda sıklıkla kullandığımız bir kavram haline gelmiştir. Sosyalmedya insanların hayatının her alanında olması ve kolay ulaşılabilmesisebebiyle işletmeler açısından yeni bir rekabet ortamı oluşturmuştur. Firmalarsosyal medya reklamlarıyla tüketiciye daha hızlı ulaşmakta ve onların satınalma karar sürecine etki etmektedir. Bu doğrultuda, çalışmamızda giderek önemiartan sosyal medya reklamlarına ilişkin tüketici algılarının, tüketicinin satınalma niyeti üzerindeki etkisini incelemek amacıyla bir araştırma modeligeliştirilmiştir. Araştırma amacına uygun olarak hazırlanan anket sorularıGaziantep ilinde yaşayan 218 bireye sorulmuştur. Anket yöntemiyle elde edilenveriler SPSS 18 programıyla analiz edilmiş ve yorumlanmıştır. Araştırmasonuçlarının bu alanda çalışanlara ve firmalara faydalı olacağıdüşünülmektedir.