مروری بر استفاده از نانوذرات سیلیکا در بهبود خواص رنگ و پوشش‌ - آرمین حاجی بابا (مطالعات در دنیای رنگ)
از آنجایی‌که استفاده از نانوذرات سیلیکا در صنایع مختلف رو به افزایش است، در این مقاله به مطالعه تاثیر و کاربرد این نانوذرات در رنگ‌ها و پوشش‌ها پرداخته خواهد شد. نانو ذرات سیلیکا در حالات مختلفِ سیلیکای ‌‌‌رسوبی، ژل‌های سیلیکا، کلوئیدهای سیلیکا، فیوم سیلیکا و پودر نانوسیلیکا در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار می‌گیرند. در صنایع رنگ آب پایه، معمولا از سیلیکای کلوئیدی استفاده می‌گردد. سیلیکای کلوئیدی یک دیسپرسیون شیری رنگ از نانوذرات سیلیکا در آب یا اتانل است. استفاده از نانوذرات سیلیکا در رنگ‌ و پوشش سبب افزایش خواصی چون سختی، مقاومت سایشی، افزایش ویسکوزیته، پایداری حرارتی و مقاومت در برابر نفوذ آب و گرد و غبار می‌شود. ممانعت از نفوذ آب و گرد و غبار نیز سبب ایجاد خاصیت خودتمیزشوندگی در رنگ و لاک‌ می‌شود. همچنین نانوذرات سیلیکا سبب بهبود رفتار کندسوزی در پوشش‌های مقاوم در برابر حریق می‌شوند.