باز‌طراحی منظر شهری مناطق متراکم شهری با رویکرد زیرساخت سبز شهری (مطالعه موردی: محله شیخ هادی منطقه 11 شهرداری تهران) - بیتا جمشیدی; نسیم صحرائی نژاد (پدافند غیرعامل)
زیرساخت‌های سبز و سایر راه‌حل‌های مبتنی بر طبیعت، به عنوان رویکرد‌های نوآورانه‌ای هستند که علاوه بر آن که منطبق بر تغییرات جهان اطراف ما بوده، راهی برای حفاظت از منابع طبیعی ارائه می‌دهند و در نهایت موجب افزایش کیفیت محیط‌های شهری، افزایش انعطاف‌پذیری محلات و ترویج سبک زندگی پایدار، بهبود سلامت و رفاه ساکنان شهری خواهند بود. این مفهوم در حقیقت مفهومی‌ نسبتاً جدید است و هنوز ارزیابی دقیقی در رابطه با شهرهای متراکم نظیر شهر تهران در ارتباط با آن انجام نشده است. این پژوهش تلاش می‌کند در راستای افزایش کیفیت زندگی شهروندان، ضمن بررسی ویژگی‌های زیرساخت سبز شهری و تبیین معیارهای اجرای زیرساخت سبز شهری در شهرهای متراکم و شناخت چالش‌ها، محدودیت و فرصت‌های پیش رو در مسیر اجرای زیرساخت سبز شهری در یکی از پهنه‌های با تراکم بالای شهری (محله شیخ هادی در منطقه 11 شهر تهران)، راهبردهای اجرائی در راستای بازطراحی منظر این منطقه ارائه نماید. بنابراین این پژوهش با نتایج کاربردی و در قالب پژوهشی توصیفی-تحلیلی بوده و با بهره‌گیری از ابزار مصاحبه ساختار یافته نظرات صاحبنظران در ارتباط با مفهوم زیرساخت سبز شهری، معیارهای لازم برای اجرای زیرساخت سبز شهری در شهرهای متراکم و در نهایت راهکارهای اجرائی زیرساخت سبز شهری وزن‌دهی گردیده و سپس بر اساس روش تحلیل محتوا و اولویت‌بندی زیرمعیارهای مربوط به هر کدام از این معیارها، پلان راهبردی برای بخش‌هایی از این محله و اجرای رویکرد زیرساخت سبز شهری ارائه خواهد نمود. تا در نهایت بتواند گامی ‌در راستای افزایش پایداری محیطی در این محدوده و بهبود سلامت و کیفیت زندگی شهروندان آن بردارد.