Yabancı Uyruklu Öğrencilerdeki Türkiye İmajı: Bursa Uludağ Üniversitesi Örneği - M H Mustafa Bektaş; K. Burcu Öngen Bilir; Talip Alan (Skad)
Ülkemizde yakın dönem içerisinde yabancı uyruklu öğrencisayısında önemli oranda artış olmuştur. Bu sayının büyük kısmı, eğitimlerini tamamladığındaülkemizden ayrılan geçici bir nüfus oluşumunu temsil etse de sürecin sadecekısa vadede değil uzun vadede de ülkemiz açısından birtakım sonuçları olabilmektedir.Ülkemizde belli bir süre kaldıktan sonra kendi ülkelerine veya başka ülkeleretaşınan yabancı öğrencilerde oluşan Türkiye imajı uzun vadeli sonuçların enönemli etkenlerinden bir tanesidir. Bu bağlamda, ülkemize gelmeden önce vegeldikten sonra yabancı öğrencilerdeki Türkiye imajlarının nasıl olduğunutespit etmek elzem olmaktadır. Mevcut çalışmanın amacı, Bursa UludağÜniversitesi’nde eğitim almakta olan yabancı uyruklu öğrencilere anket yoluylaulaşıp, “Yabancı öğrenciler üniversitemizde eğitim almaya başladıktan sonrakendilerindeki Türkiye imajında bir değişiklik oldu mu, olduysa bunun nedenlerinelerdir?” sorularına karşılık bulmaya çalışmaktır. Buradan elde edilen verilere,gerek hâlihazırda ülkemizde bulunan gerekse ileride gelecek olan yabancıuyruklu öğrencilerdeki Türkiye imajını daha da iyileştirmek amacıylageliştirilecek politikaların oluşturulmasında somut kaynak olarakbaşvurulabilecektir.