Yükseköğretimde Dijital Pedagoji - Hasan Arslan; Kadir Tunçer; Miray Doğan (Üniversite Araştırmaları Dergisi)
Bu çalışmanın konusu, dijital pedagojiye ve yükseköğretimdeki önemine kapsamlı bir genel bakış sunmaktır. Dijital pedagoji, öğretme ve öğrenme deneyimlerini geliştirmek için dijital teknolojilerin kullanılmasını içerir. Teknolojinin hayatımızda giderek yaygınlaşmasıyla, akademisyenler eğitimin dijital boyutlarına aşina olmalı ve öğrencilerinin benzersiz ihtiyaçlarını karşılayan pedagojik çözümlere başvurmalıdırlar. Bu çalışma, teoriye dayalı, Bilgi ve İletişim Teknolojileri (BİT) destekli öğretimi planlama ve yürütme ile ilgili tutumlarını, bilgilerini ve becerilerini tutarlı bir şekilde değerlendirmeyi ve geliştirmeyi içeren dijital pedagojik yeterliliğini geliştiren üniversitelerin ve akademisyenlerin önemini vurgulamaktadır. Bu, yalnızca dijital araçlar ve kaynaklar hakkında derinlemesine bir anlayış değil, aynı zamanda dijital pedagojiye dayalı öğrenmeyi teşvik etmek için bunların nasıl etkili bir şekilde kullanılacağına dair bir farkındalık gerektirir. Akademisyenlerin teknolojiyi dijital pedagojik yaklaşımlarla kullanmaları, mevcut eğitim ortamları için hem fırsatlar hem de riskler sunabilir. Dijital çağda sürekli öğrenme ve teknolojinin doğru zamanda doğru yerde kullanımını göz önünde tutulmalıdır. Akademisyenlere, gelişen teknolojiler ve dijital pedagojide en iyi uygulamalar konusunda güncel kalmaları için sürekli mesleki gelişim fırsatları sunulmalıdır. Yükseköğretim örgütleri dijital pedagojiyi kendi öğretme ve öğrenme ortamlarına etkili bir şekilde kullanırsa sonuçta hem akademisyenler hem de öğrenciler için etkili verimli bir eğitim deneyimi gerçekleşir.