احوال شخصی یا نظام خانواده در آیین یهود - نصیراحمد ایوبی (غالب)
احوال شخصی از ابتدای خلقت تاکنون از مسائل مهم و اساسی در زنده‌گی انسان بوده و از جای‌گاه برجسته‌یی نزد انسان‌‌ها برخوردار است. هرکدام از ادیان آسمانی و بشری اهمیت ویژه‌یی به این امر قائل‌اند، چنان‌که باب خاصی را در کتاب‌‌های فقهی و حقوقی خود برای آن باز نموده‌اند. یکی از آیین‌های آسمانی، یهودیت می‌باشد؛ این آیین اهمیت ویژه‌یی به موضوع احوال شخصی قائل شده است. اهمیت موضوع در این است که روابط نزدیک در بعضی از مسائل عبادی که تحریف نشده باشد و موضوعات دیگری، میان ادیان آسمانی، به‌خصوص اسلام و یهودیت وجود دارد. این تحقیق در حقیقت پاسخی است به این سؤال که: احوال شخصی (نظام خانواده) در آیین یهود از ‌چه اهمیت و جای‌گاهی برخوردار بوده و چه‌گونه عملی می‌گردد؟ این تحقیق به شیوۀ کتاب‌خانه‌یی با روش توصیفی- تحلیلی انجام یافته است و با استفاده از منابع معتبر تاریخی و عقیدتی و مطالعۀ این منابع در قالب کتاب بهره گرفته شده است. نتایجی‌که از این تحقیق به‌دست می‌آید، این است که هر دینی دارای احکام مختلف تشریعی خود است‌ و آن را به روش و شیوۀ خاص خود انجام میدهد. در بعضی موارد، وجوه تشابه در این ادیان زیاد است، ممکن است همین تشابهات به‌گونه‌یی ما را متوجه این موضوع گرداند، که منشأ اولیۀ این ادیان در ابتدا یکی بوده باشد.