MIROVO – SREDNJI VELEBIT OD JABLANAČKOG LIMESA DO VLAKE MARIJE TEREZIJE - ALEKSANDRA FABER (Senjski Zbornik)
Iz svoje, dijelom još i nesređene putne torbe s Velebita, kao prilog Senjskom zborniku, posvećenom prof. Anti Glavičiću, autorica je odabrala dokumentaciju kulturne baštine s Mirova, visoravni u srednjem Velebitu. Ovaj lokalitet je među prvima bio uključen u ekipna interdisciplinarna istraživanja kulturne i prirodne baštine Velebita, najprostranije hrvatske planine.