BANKALARDA FİRMA BÜYÜKLÜĞÜNÜN FİNANSAL PERFORMANS ÜZERİNDEKİ ETKİLERİNİN BELİRLENMESİ - Osman Akın (Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi)
Ekonomilerdeki fon arz ve talebinin temel etkeni olan Bankalarda kârlılık ve büyüklük hem potansiyel yatırımcılar hem de paydaşlar açısından büyük önem taşımaktadır. Firma büyüklüğü Bankaların temel performans değişkeni olarak değerlendirilmektedir. Türk Bankacılık sektörü ise son yıllarda artan kârlılık ve büyüme potansiyeli ile yabancı yatırımcıların da ilgi alanı içerisinde yer almaktadır. Bu çalışmada 2015-2019 yılları arasında Türkiye’de faaliyet gösteren Ticari bankaların finansal oranları ile firma büyüklükleri analiz edilmiştir.