Fakültenin Geliştirilmesi: Lisans Diş Hekimliği Eğitmenlerinin Görev ve Yeterlikleri - Kadriye Funda Akaltan (Selcuk Dental Journal)
Fakültelerin geliştirilmesi; değişen öğrenim ve eğitim modelleri, mesleki uygulamalar ve materyallerdeki sürekli gelişimin sonucu olarak kaçınılmazdır. Dental eğitmenler lisans diş hekimliği eğitimine destek sağlayan önemli kişilerdir. Eğitim ve öğretim başta olmak üzere, müfredat geliştirme gibi birçok görev ve sorumluluğu üstlenirler. Bu makalede günümüz diş hekimliği fakülteleri için dental eğitmenin görevleri ve iyi bir eğitmen olabilmeleri için gereken yeterlikleri ile temel müfredat geliştirme aşamaları sunulmaktadır. Uzmanlık, doktora veya öğretim üyesi ünvanlarını almak, kendiliğinden eğitim becerilerinin kazanılmasını sağlamaz. Eğitmenler; sadece kendi öğretmenlerinin geçmişte kullandıkları yöntemlere inandıklarında, eğitim gelişemeyecektir. Eğitimle ilgili yeterliklerin öğrenilmesi ve geliştirilmesi gerekir. Eğitmenlerin sadece öğretme, öğrenme, değerlendirme gibi mikro düzeydeki değil, müfredat gelişimi, kurum, sağlık sistemi gibi alanlarda makro düzeydeki eğitim yeterliklerine de ihtiyaçları vardır. Anahtar Kelimeler: Diş hekimliği eğitimi, fakültenin geliştirilmesi, eğitmen yeterlikleri, eğitmen görevleri