SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDE İLETİŞİM VE HALKLA İLİŞKİLERİN YERİ VE ROLÜ: TOBB ÖRNEĞİ - Gülcan Işık (Selçuk İletişim)
1929'larda dünya ekonomik bunalımından sonra Amerika'da keşfedilen halkla ilişkilerin önemi o günden bu güne hızla artmaktadır. Hiç şüphesiz, globalleşen dünyada globalleşen şirketler pek çok sorunu ve gelişmeyi de beraberinde getirdi. Farklı din, dil ve kültür bu şirketlerin ve elbette ki devletlerin önünde, üzerinde hassasiyetle durmaları gereken bir alan oluşturmaktaydı. Sadece şirket bazında değil; kamu yönetimi alanında da böylece halkla ilişkiler bugün gerekli değil, zorunlu bir kurum ve birim haline geldi.Değişen dünyamızın önemi gittikçe artan bir diğer gelişmesi de, hiç kuşkusuz ki sivil toplum örgütleri ve dünya çapında gerçekleştirdikleri etkinliklerdir. Bugün ülkemizde de önemi açıkça kavranan sivil toplum örgütleri; ulusal ekonomiden toplumsal konulara değin pek çok alanda etkili olmaktadırlar. Kısaca bu çalışma bu iki önemli alanının kesiştiği noktaları ve sivil toplum örgütleri için halkla ilişkilerin rolünü ve katkısını açıklamayı amaçlamaktadır.