БАЛЬНА ОЦІНКА ТЯЖКОСТІ СТАНУ ХВОРИХ НА ЦУКРОВИЙ ДІАБЕТ, УСКЛАДНЕНИЙ НЕКРОТИЧНО-ЗАПАЛЬНИМ УРАЖЕННЯМ СТОПИ, ПРИ ПОВТОРНИХ ОПЕРАЦІЯХ НА НИЖНІХ КІНЦІВКАХ - O. V. Zahorodniy; V. P. Fedorenko; O. S. Shchepitko (Клінічна хірургія)
Вступ. У хворих на цукровий діабет (ЦД), ускладнений некротично-запальним ураженням стопи (НЗУС), складна анатомічна будова стопи в поєднанні з тяжким некротично-гнійним процесом без чітких меж ураження не дозволяє досягти радикальності хірургічної санації під час одного хірургічного втручання, тому лікування часто має бути багатоетапним.