Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi - Gülcan Numanoğlu (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Yirminci yüzyılın başlarında bilimsel bovut kazanmaya başlayan yönetim kavramı, disiplinlerarası bir yaklaşımla çok kısa bir sürede gelişerek, 1990'11 yılların başlarından itibaren ülkemizde de anılmaya başlayan Toplam Kalite Yönetimi (TKİ') anlayışını doğurmuştur.