تحلیل اقتصادی وضعیت درآمدزایی و خصوصی‌سازی فعالیت‌های ایستگاه‌های مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع‌طبیعی استان قزوین - مهرنوش میرزایی بافتی; صفت اله رحمانی اندلیبی; سید وحید فرهنگی (مطالعات کارآفرینی و توسعه پایدار کشاورزی)
با توجه به روند کاهشی اعتبارات دولتی تحقیقات کشاورزی، تامین بودجه مورد نیاز از منابع غیردولتی دغدغه اصلی نظام مدیریتی و اجرائی تحقیقات کشاورزی است. پتانسیل‌های بالقوه قابل توجهی در مراکز و ایستگاه‌های تحقیقاتی برای کمک به تامین اعتبارات مورد نیاز وجود دارد که‌ با استفاده بهینه و هدفمند اقتصادی از این پتانسیل‌ها می‌توان ضریب خوداتکایی به اعتبارات غیر دولتی را افزایش داد.‌ هدف از این مطالعه، پاسخ به این سوال بود که آیا مرکز تحقیقات قزوین از منابع و امکانات خود در سطح استان، در برنامه‌ریزی و اولویت‌بندی فعالیت‌های درآمدزا و جذب منابع و سرمایه مورد نیاز از بخش خصوصی، استفاده کرده است؟ روش تحقیق در این مطالعه توصیفی و پیمایشی بوده که با استفاده از روش تحلیل فایده به هزینه‌ و شاخص‌های مالی پروژه‌ای برای هر پروژه در مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین انجام شده است که یکی از کارآمدترین تکنیک در تصمیم‌گیری‌های مالی و اقتصادی می‌باشد. نتایج نشان دادند تعداد 9 پروژه که دارای توجیه اقتصادی خوبی بودند، از جمله ایجاد ‌سایت پرورش قارچ گانودرما و تکثیر و پرورش گوسفند نژاد‌ شال، پیشنهاد گردیدند. تنها 2/34 درصد از ظرفیت اقتصادی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان قزوین به صورت بالفعل مورد استفاده قرار می‌گیرد و استفاده از ظرفیت‌های بالقوه مرکز در قالب پروژه‌های پیشنهادی درآمدزا‌ و رفع موانع موجود امکان‌پذیر خواهد بود. هدف‌گذاری برای توسعه فعالیت‌های اقتصادی و تدوین برنامه جامع بهره‌برداری اقتصادی از ظرفیت‌های مرکز پیشنهاد می‌گردد.