BİLGİSAYAR CEBİRİ SİSTEMLERİ ORTAMLARINDA ÖĞRETMEN ADAYLARININ PROBLEM ÇÖZME STRATEJİLERİNİN İNCELENMESİ - Yasemin SAĞLAM; Arif ALTUN; Petek AŞKAR (Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Dergisi)
Bu çalışmanın amacı, üniversite öğrencilerinin problem çözme stratejilerini bir bilgisayar yazılımı ortamında incelemektir. Çalışmaya, Matematik Öğretmenliği, II. Sınıfında eğitim gören ve 2006-2007 Bahar Dönemi içinde bilgisayar programlama dersine devam eden üç erkek ve iki kız öğrenci dahil edilmiştir. Veri toplama yöntemi olarak klinik, yarı-yapılandırılmış görüşme ve katılımcı gözlem teknikleri kullanılmıştır. Toplanan veriler, içerik analizi kullanılarak Nvivo7 programında analiz edilmiştir. Araştırma sonuçlarına göre öğrencilerin Maple‟da problem çözmek için en sık kullandığı stratejiler ayrıştırma ve sadeleştirme, benzer problem bulma döngüsel olmayan strateji ile araç amaç analizi olarak belirlenmiştir