La intel·ligència artificial al servei del malalt: L’ús de ChatGPT per a millorar la comprensibilitat dels informes mèdics - Adéla Koťátková; Manuel Miralles Hernández (Mètode Science Studies Journal: Annual Review)
En aquest article revisem les potencialitats de les eines d’intel·ligència artificial (IA) per a millorar la comunicació metge-pacient, especialment en la reinterpretació dels informes mèdics. Explorem l’ús de bots de conversa, com ChatGPT, per a adaptar i simplificar textos mèdics complexos per als pacients. Destaquem els beneficis de la IA en la millora de la llegibilitat dels informes, amb un estudi pilot que demostra una millora del 19-31 % en la seva comprensió. Subratllem també la necessitat de mantenir la supervisió humana, especialment per a garantir la correcció i la confidencialitat de la informació clínica. Apuntem futures aplicacions, inclosa l’adaptació a diversos idiomes i les eines d’assistència durant la conversa metge-pacient.