ULUSLARARASI PAZARLARDA RÜŞVET SORUNU: DENİZLİ’DE FAALİYET GÖSTEREN İŞLETMELERDE BİR ARAŞTIRMA - Süleyman Barutçu; Muzaffer Aydemir; Esin Barutçu (Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi)
Bu çalışmada, uluslararasıpazarlarda rüşvet vb. ahlaka aykırıuygulamalarla ilgili yazın taramasıyapılmışve Denizli’de ihracata yönelik olarak faaliyet gösteren, tekstil, mermer ve madeni eşya işletmelerinin genel müdürleri / pazarlama müdürleri ile uluslararasıpazarlarda karşılaştıklarırüşvet vb. işahlakına aykırıuygulamalar ve bunlara neden olan etmenler üzerinde derinlemesine mülakat gerçekleştirilmiştir. Yöneticilerle yapılan mülakatlarda, rüşvet vb. işahlakına aykırıuygulamaların ihracatçıTürk işletmeleri için de önemli bir sorun olmaya devam ettiği, bununla birlikte, yöneticilerin önemli bir kısmının, işahlakına uygun davranışve uygulamalarıişletmelerin uluslararasıpazarlardaki uzun dönemli başarılarıiçin önemli bir koşul olarak değerlendirdikleri görülmüştür.