Veraikon D ́Evereux, K některým otázkám týkajícím se environmentální dimenze izraelsko palestinského konfliktu v kontextu mezinárodního práva veřejného (Środowiskowy wymiar konfliktu izraelsko-palestyńskiego w kontekście prawa międzynarodowego publicznego – wybrane zagadnienia), „Acta Iuridica Olomucensia” 2023, vol. 18, no. 3, s. 122–147 - Karol Dąbrowski (Studia Prawa Publicznego)
Veraikon D ́Evereux, K některým otázkám týkajícím se environmentální dimenze izraelsko palestinského konfliktu v kontextu mezinárodního práva veřejného (Środowiskowy wymiar konfliktu izraelsko-palestyńskiego w kontekście prawa międzynarodowego publicznego – wybrane zagadnienia), „Acta Iuridica Olomucensia” 2023, vol. 18, no. 3, s. 122–147 (opr. Karol Dąbrowski).