بررسی شاخص های زیستی کیلکای معمولی دریای خزر (Clupeonella culltriventris) در بندر صیادی انزلی استان گیلان - باقر امینیان فتیده; حسن جعفری; قاسم کریمزاد (مجله بهره‌برداری و پرورش آبزیان)
تحقیق حاضر با هدف بررسی شاخصهای زیستی، برآورد وضعیت تولید مثل و پارامترهای رشد ماهی کیلکای معمولی ( (Clupeonella culltriventris طی سالهای 94 – 1393 در آبهای جنوب غربی دریای خزر در محدوده استان گیلان انجام گرفت. نمونه ها هر دو هفته یک باربه تعداد 30 قطعه، ماهی 6 بار و فصلی 18 بار به تعداد کل 1250 قطعه ، از بندر صیادی انزلی جمع آوری شدند این بندر بعنوان تخلیه گاه عمده کشتی های صیادی کیلکا گیر منطقه استان گیلان محسوب میشود. کلیه نمونه ها پس از آماده سازی به آزمایشگاه منتقل و مطالعات زیست سنجی و اندومتریک انجام شد. تعیین سن با استفاده ازاتولیت ساجیتا صورت گرفت . میانگین طول چنگالی و وزن کل ماهیان 112 میلیمتر و 16.3 گرم بوده که درمقایسه با سالهای گذشته کاهش داشته است. پارامترهای رشد برای این گونه به ترتیب (L∞=148.16 mm, k=0.46 yr-1, t0=-0.45 yr, Z= 0.89102, M=0.4986, F=0.3924) محاسبه گردید. رابطه طول و وزن برآورد شد که نشان از الگوی رشد آلومتریک منفی داشتند. نتایج نشان داد که ماهیان از 5 گروه سنی، شامل 2 تا 6 ساله ها تشکیل شده است ودر طی سالهای مورد مطالعه ، ساختار جمعیت کیلکای معمولی، جوانتر شده است.