تحلیل انتقادی کتاب نقد ادبی اثر نعیم عموری - بهنام فارسی (پژوهش‌نامۀ انتقادی متون و برنامه‌های علوم انسانی)
نقد کتاب‌‌های دانشگاهی از مهم‌‌ترین روش‌ها برای بررسی میزان کارآمدی آن‌‌هاست که مزایا و معایب آن‌‌ها را بر‌‌می‌‌شمرد و بدین طریق راه را برای تمامی کسانی که قصد نویسندگی در حوزه‌‌ای مشخص دارند هموار می‌‌کند. کتاب نقد ادبی اثر «نعیم عموری» سعی دارد که مکاتب و روش‌‌های نقد ادبی را به دانشجویان زبان و ادبیات عربی معرفی کند. این مقاله به روش توصیفی ـ تحلیلی و آماری درپی آن است تا کتاب حاضر را در دو حوزة ساختاری و محتوایی ارزیابی کند. نتیجه آن‌که نویسندة این کتاب در حوزة ساختاری موفق‌‌تر عمل کرده است، هرچند در این حوزه نیز کاستی‌‌هایی به‌چشم می‌‌خورد. به‌نظر می‌‌رسد که در سطح ساختاری باید به تقویت زبان علمی توجه بیش‌تری شود و تحلیل دقیق‌‌تر مبانی نظری و نمونه‌‌آوری برای نظریه‌‌ها و کاربردی‌کردن آن‌‌ها از مهم‌‌ترین نکاتی است که باید در حوزة محتوایی رعایت شود.