Вплив хронічного носійства НBsAg на перебіг вагітності, пологів та функціональний стан печінки жінок із вірусним гепатитом В - N.Ya. Kurtash; I.V. Kravchuk; O.M. Lasytchuk; O.M. Kusa; N.M. Kinash (Український журнал Перинатологія і педіатрія)
Проблема вірусного гепатиту В (ВГВ) у вагітних складна і недостатньо вивчена, хоча ускладнює перебіг вагітності, пологів і погіршує перинатальні наслідки. Важливо провести мультифокусне обстеження вагітних із ВГВ, оцінюючи функціональний стан печінки, фетоплацентарного комплексу, для мінімізації патологічних станів у жінки та плода.