Судова оцінка застосовуваності правил дорожнього руху у провадженнях у справах про адміністративні правопорушення за статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення - V. M. Kohut (Науковий вісник Ужгородського національного університету. Серія Право)
Стаття присвячена аналізу законодавчих положень та судової практики в сфері безпеки дорожнього руху, особливо щодо адміністративної відповідальності за порушення, що спричиняють наслідки, передбачені статтею 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Актуальність дослідження обумовлена проблемами неоднозначного тлумачення та застосування норм законодавства про дорожній рух, а також різночитаннями у кваліфікації адміністративних правопорушень, пов’язаних з дорожньо-транспортними пригодами. Невизначеність у питанні причинного зв’язку між діями водіїв та наслідками ДТП, зокрема відсутність чіткої судової практики, ускладнює процес правозастосування та викликає потребу у систематизації підходів до кваліфікації порушень ПДР.