قتل ناشی از تقصیر یا قصور مأمورین انتظامی در به‌کارگیری سلاح؛ فرهنگ قانون‌گرایی - شهریار رنجبر; علی اکبر وروایی; مسعود قاسمی (مطالعات فرهنگی پلیس)
کارکنان نیروی انتظامی عمده مأموریت‌های عملیاتی خود را با سلاحی که دولت در اختیار آنان قرار داده است انجام می‌دهند. در اثر به‌کارگیری سلاح بعضاً متهمین و افراد بی‌گناه کشته می‌شوند. هدف از پژوهش حاضر، تبیین قتل ناشی از تقصیر یا قصور مأمورین انتظامی در به‌کارگیری سلاح است. این پژوهش به لحاظ هدف، کاربردی است و برای نگارش آن از روش توصیفی- تحلیلی با مطالعه آرای محاکم کیفری استفاده شده است. قانون‌گذار در غالب موارد، در صورت تقصیر مأمور، قتل را مصداقی از بند ب ماده 290 قانون مجازات اسلامی 1392 بیان داشته و مجازات قصاص را برای مأمور مقصر پیش بینی نموده است. اما مأمور به حکم قانون مسلح گردیده و لذا می بایست تفاوتی بین جنایت ناشی از تقصیر مأمور مسلح با جنایت ناشی از تقصیر فرد عادی که به صورت غیرقانونی مسلح گردیده وجود داشته باشد. همچنین علاوه بر قصور مأمورین، قصور سازمان چه از نظر ارائه آموزش های لازم و چه از نظر سلاحی که در اختیار مأمورین قرار داده نیز باید مورد توجه قرار گیرد. لذا یکی از مؤلفه های مورد نیاز، ارتقاء فرهنگ قانون گرایی است؛ که باید به عنوان فرهنگ سازمانی در نیروی انتظامی پذیرفته شده و در انجام مأموریت های پلیسی از جمله در تیراندازی‌ها سرلوحه اقدامات مأمورین قرار بگیرد.