Poziom zadowolenia i postawy matek noworodków wobec konieczności wykonywania procedur dotyczących badań przesiewowych u ich dzieci - Ewa Nowowiejska (Innowacje w Pielęgniarstwie i Naukach o Zdrowiu)
Wstęp. W oparciu o standard zapewnienia świadczeń zdrowotnych w ramach okołoporodowej opieki nad kobietą ciężarną, w okresie porodu, połogu a także opieki nad noworodkiem, każde nowonarodzone dziecko musi być objęte obowiązującymi badaniami przesiewowymi.