PRILOG BIOGRAFIJI MILE MAGDIĆA NA TEMELJU KORESPONDENCIJE S FRANJOM RAČKIM I ONODOBNE HRVATSKE PERIODIKE - Maja Polić; Ivana Burnać (Senjski Zbornik)
Članak doprinosi poznavanju lika i djelovanja Mile Magdića (Ogulin, 1847. – Zagreb, 1931.), povjesničara, arhivista, profesora i ravnatelja više škola te njegovoga društvenoga djelovanja kroz korespondenciju s Franjom Račkim, povjesničarom, kanonikom, prvim predsjednikom nekadašnje Jugoslavenske, a današnje Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Riječ je o devet pisama nastalih između 1877. i 1883. pohranjenih u ostavštini Franje Račkoga u Arhivu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Također, dan je prilog poznavanju Magdićeva djelovanja kroz onodobnu periodiku.