TÜRKİYE’NİN BİLGİ TOPLUMU OLMA YOLUNDA BİLGİ TEKNOLOJİLERİNDEN İNTERNETİN KULLANIMI: MUŞ İLİNDEKİ İNTERNET KAFE KULLANICILARININ AMAÇLARI ÜZERİNDE BİR ARAŞTIRMA - Aykut Bedük; Hüseyin Balcılar (Sosyal Ekonomik Araştırmalar Dergisi)
Bilgi toplumu, İletişim - Bilişim Devrimi’nin bir sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. İçerisinde bulunduğumuz çağ, bilgi çağı olarak adlandırılmaktadır ve bunun gereği olarak teknolojik gelişmeleri izlemek ve başarı elde edebilmek için teknolojiyi yaşantımızın içerisinde etkin olarak kullanmak gerekliliği vardır. Bilgi toplumu olabilme aşamasında devlet ve özel sektör tarafından insanlara bir takım imkanların sağlanması gerekliliği bir zorunluluk olmuştur. Bu araştırmada; bilgi çağına geçiş sürecinde bilgi toplumu olabilmek için bir özel sektör yatırımı olan Internet kafelerde Internet’in bu oluşuma bir katkı sağlayıp sağlamadığı, ve hangi amaçlar için kullanıldığı araştırılmıştır.