Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Hutbe Hizmetlerine Genel Bir Bakış - Kamil Yaşaroğlu (Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)
Türkiye’de İslâm diniyle ilgili işleri yürütmek, toplumu din konusunda aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmekle görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın topluma yönelik din hizmetleri içerisinde cuma ve bayram namazlarında okunan hutbeler ayrı bir öneme sahiptir. Ülke genelindeki camilerde okunan hutbelerin içerik, dil ve sunum bakımından ne kadar yeterli olduğu hususu zaman zaman gündeme gelmekte, Diyanet İşleri Başkanlığı bu konuda çalışmalar yapmaktadır.Bu makalede hutbenin İslam dinindeki yerine kısaca değinildik- ten sonra Osmanlı’dan Cumhuriyet’e geçiş sürecinde hutbelerin durumu ve Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hutbelerle ilgili faaliyet- leri (hutbelerin hazırlanışı, konu ve muhteva analizi ve hutbelerinp.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; line-height: 8.1px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p2 {margin: 1.8px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p3 {margin: 0.1px 0.0px 0.0px 1.9px; text-align: justify; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}p.p4 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 1.9px; font: 8.0px 'Times New Roman'; color: #2f2a2b}span.s1 {letter-spacing: 1.3px}span.s2 {letter-spacing: 1.4px}span.s3 {letter-spacing: 0.6px}span.s4 {letter-spacing: 0.7px}span.s5 {letter-spacing: 1.5px}span.s6 {letter-spacing: 1.6px}span.s7 {letter-spacing: 0.1px}span.s8 {letter-spacing: 1.1px}span.s9 {letter-spacing: -0.2px}span.s10 {letter-spacing: 2.2px}span.s11 {letter-spacing: 0.4px}span.s12 {letter-spacing: 0.5px}span.s13 {letter-spacing: -0.1px}iyileştirilmesine yönelik çalışmalar) ele alınacaktır.