Maneviyat Eğitimi (Manen Güçlenmenin Yollarını Aralayan Dinî, Manevi, Tasavvufi, Psikolojik ve Pedagojik Bir Değerlendirme) - Fatmanur Yılmaz (Fırat Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi)

(untitled)
Günümüzde hızlanarak artan maddiyata yöneliş ve maneviyata verilen önemin azalması insanda olumsuz tesirler oluşturmaya başlamıştır. Bu gözlenen olumsuzlukların artmaya başlamasıyla maneviyatın önemi psikoloji, tıp, pedagoji gibi pozitif bilimler tarafından fark edilip tekrar bilimsel olarak ele alınmaya başlanmıştır. Bu konuda yapılan çalışmalar giderek artmaktadır. Bu çalışmada ise maneviyatla ilgili olarak yazılmış “Maneviyat Eğitimi” adlı kitap içerik, kapsam, alana sağladığı katkılar, sunduğu öneriler bakımından değerlendirilecektir. Doç. Dr. Yasin Yiğit tarafından kaleme alınan bu eser 253 sayfa olup 4 bölümden oluşmaktadır. Özellikle kitabın son bölümünde yer alan özgün bir maneviyat eğitimi modeli ortaya koyulmuş olması dikkat çekicidir. Kitabın maneviyat eğitiminin sistematik hale gelmesine önemli bir katkı sunduğu söylenebilir. Kitabın ilahiyat alanındaki tüm paydaşlar tarafından okunması mesleki gelişimlerine katkı sağlayacaktır, ayrıca çalışma, kişisel gelişim açısından herkes tarafından okunabilir.