СВІТОВИЙ ДОСВІД ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЗБАЛАНСОВАНОГО РОЗВИТКУ КУЛЬТУРНОГО ТУРИЗМУ - Тетяна Зубехіна (Економіка та суспільство)
У статті розглянуто світовий досвід забезпечення збалансованого розвитку культурного туризму, що сприяє збереженню культурної спадщини, соціальній інтеграції, економічному зростанню та екологічній стійкості. Аналізуються практики різних країн, зокрема Естонії, Австрії, Німеччини та інших держав, які демонструють ефективні моделі управління туристичними потоками, використання сучасних технологій та інтеграцію місцевих громад у процеси розвитку туризму. Проаналізовано основні аспекти, які за умови грамотного управління, можуть стати потужним інструментом економічного розвитку. Виділено ключові виклики, такі як руйнування спадщини, соціальні конфлікти та перевантаження інфраструктури. Розроблено рекомендації для адаптації найкращих практик до умов України, орієнтуючись на сталий розвиток галузі.