Френсіс Фукуяма: від «кінця історії» і тріумфу Заходу до «нашого постлюдського майбутнього» й «ідентичності» - Олександр Каплін (Вісник Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна. Історія)
Огляд присвячений виданню українською мовою чотирьох нових книг сучасного американського політолога, публіциста Френсіса Фукуями, виданих уперше англійською мовою у 2011, 2015, 2018, 2022 рр. Метою огляду є привернення уваги до актуальної проблематики цих книг. Зроблено висновок, що перекладені українською мовою книги Фукуями важливі саме тим, що змушують замислитися про вади схематичної політики, зокрема про спроби звести багатогранну, багатолику реальність суспільства до незмінного шаблону.