ІНФРАСТРУКТУРНА ПІДТРИМКА ІННОВАЦІЙ В СФЕРІ ТРАНСПОРТНОЇ ЛОГІСТИКИ В УМОВАХ ТУРБУЛЕНТНОСТІ ПІД ЧАС ВІЙНИ - Владислав Целлєр; Сергій Крамський (Економіка та суспільство)
Актуальність дослідження обумовлюється інфраструктурою транспортної логістики та особливим її значенням щодо забезпечення безпеки України, в умовах військового впливу. Військові конфлікти майже завжди призводять до значних руйнувань логістичної інфраструктури. Дороги, мости, залізничні лінії, аеропорти та порти зазнають руйнувань від обстрілів і бомбардувань. У даних умовах традиційні маршрути постачання стають непридатними для використання або суттєво ускладняється переміщення товарів і персоналу. Крім того, зруйнована інфраструктура призводить до зростання транспортних витрат, оскільки компанії та військові змушені шукати альтернативні маршрути, які зазвичай довші й менш зручні. Автори дослідження розглядають аспекти підтримки і відновлення інфраструктури під час війни є важким завданням, адже ремонтні бригади наражаються на небезпеку, а ресурси, необхідні для реконструкції, часто є в дефіциті.